tisdag 21 oktober 2008

Träningsupplägg....

Ska man blogga var dag? Jag tycker att man ska skriva när man har tankarna i huvudet så att man inte glömmer bort vad man ska skriva... eller skriva upp det på en lapp som man sedan lägger på ett bra ställe och sen "glömmer" man vart man la den.
Så därför skriver jag det som fyller mitt huvud och just nu är det olika tränings metoder/upplägg som gör träningen roligare, lättare och enklare.

Det finns olika vägar att gå för att uppnå det man vill med sin kropp...och jag har lite alternativa som fungerar både på motionärer som vältränade personer vare sig du är man eller kvinna. Alla är vi olika byggda och med det sagt så upptas Er träning i olika etapper beroende av ålder m.m

För att man ska förstå att man kan äta på ett normallt sätt utan att behöva ta bort det man tycker om som t.ex "fetmat". Ju mer onyttig mat och godsaker man äter ju hårdare måste man jobba för att få kroppen i bra skick och det är här din karaktär och vilja kommer in i bilden...det är inte det onyttiga som gör din kropp oskarp utan det är volumen av din träning som gör att det, fundera lite över det som du läst här ovan så kommer du kunna inta de olika träningsuppläggen som jag kommer att ge senare i veckan...

Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge.... :)

måndag 20 oktober 2008

Träning i höst mörkret...

Alla som håller på med träning av olika slag vet att det tuffa månaderna är Oktober-Januari, då är det mörkt och kallt ute och man har svårt att hålla uppe träningsflitigheten, visst finns det undantag men de är få...så för att hålla igång träningen kommer jag att skriva och olika sätt att hålla träningsflitigheten uppe...

Sätt alltid upp kortsiktiga mål och det är de som du ska använda dig av nu för att komma fram till nyåret med mer vilja och kraft..
Kortsiktiga mål i detta fallet skulle jag vilja säga ligger veckovis. Variera din träning så att du inte fastnar i samma gamla mönster och skippar ett pass då och då för att du vet att du kan ta igen det senare, det är oftast det som händer när man inte riktigt orkar med att träna fullt ut.

Kolla igenom vilket schema som dit gym eller träningsplats har och planera in olika pass som du vanligtvis inte brukar gå på och lägg in ett eller två sådana pass i veckan...det gör att man får nya ideer som man kan införa i sin vanliga träning. Kroppen behöver bli påmind att den lever och att den inte kan falla in i ett vakum.
Du skall inte ta det avancerade passen direkt utan börja med ett enkelt pass och sedan lägga på mer avancerade övningar när du känner dig säker..
Dra inte ner på antalet träningsdagar utan byt ut träningsdag eller träningspass för att hålla motivation uppe.

Jag vet att det gäller även de mest flitigast personer som tränar att motiovationen går ner denna tiden på året.

Tänk igenom hur ditt tränings upplägg ser ut. Kommentera och skriv inlägg om det är något du undarar över och vill ha svar på.

Imorgon ska jag visa 3 olika upplägg om hur man kan lägga upp sin träning...