lördag 3 januari 2009

Helger stör rytmen...

Igår blev det ont om tid att hinna med att skriva något så det tar jag igen idag..
Man blev ett år äldre så efter träningen blev man bjuden på middag av mamma. Det blev A9 som blev valet av restaurang, Mamma, Alex (lillebror), Elin (brorsans sambo), Hanna och Jag.

Eftersom det var första dagen på dieten som blev det ingen "fetmat", utan kyckling, med bakpotatis och het chilisås stod på menyn. Det blev Pepsi light att dricka. Hannas styvfar firade vi efter middagen, det är fullt med storhelger och födelsedagar så det är ingen lätt start på dieten, men det ska nog gå bra ändå... :)

Detta blev gjort under Freadgspasset
15 min på "Flyern" nivå 9-10, speed 140-145
Hantel, lutande bänk, 12-12-12-12
Hantel, lutande bänk (norsk) 12-12-12-12
Peck-Deck 12-12-12

Se nedan länk till tidnings reportaget från Sylvester loppet
http://www.trelleborgsallehanda.se/article/20090101/SPORT/782665816

Urklipp ur texten
Christian Svensson var först avalla i Sylvesterloppet. Först över mållinjen? Nej, men först till start. "Nu kan jag åka hem till min sambo och ta det lugnt", sa han efter att han betalt anmälningsavgiften med en timma kvar till start.

Efter Lördagens frukost bar det av till gymet för årets första förmiddags pass Bi och Triceps var på schemat, inte samma kraft som vanligt, men med gott mod gav Vi jag och P oss in i gymet med förhoppning om att kuunna genomföra de övningar som vi satt upp, trycket kom redan efter för Biceps övningen och trycket bara ökade, nu kör vi med en mix av Altered och Arson från Muscle Asylum Projectför att få tryck och hög förbränning och det känns verkligen. Detta är två tillskott som jag rekommenderar





Lördagens förmiddags pass innehöll följande
Cykling 15 min, nivå 8-10, Speed 80-85
Biceps Curl, Hantel Stående 15-12-12-12-12
Biceps Curl, Enarms i maskin 12-12-12-12
Triceps Press med kick i Rep 15-12-12-12-12
Triceps liggande i lutande bänk med stång, 12-12-12
Mixade följande två övningar (varannan)
Biceps Curl, Hammer "to failure" x 3
Triceps bakom nacke "to failure" x 3

Har inte hunnit med att köpa in allt det jag behöver för att lag en bra middag så det blev vad som fanns hemma, Köttbullar, Korv, Ris och Wok grönsaker med stark Thai Chili sås och två glas mellanmjölk.

fredag 2 januari 2009

DIET !! Fas 4

Första dagen på dieten och det är nu det verkliga testet kommer. Sköta kost hållningen och träna tufft och hårt för att bibehålla musklerna och ta bort fetet!!

Fas 4 har nu inleds i min BULT metod..Ni som har hängt med vet vad jag pratar om och för Er som inte har det för kolla på de gamla inläggen..en kortare förklaring kommer under helgen...

Innan träningen idag så ska jag hinna med att byta kontor, det är inte gjort så snabbt som man tror :), får ta bit för bit!

Har tagit första dosen av Fat burnern för ca 30 minuter sen och kroppen känner av det. Får se hur det känns efter passet ikväll!

Nyårsdagen...vila

Första dagen på det nya året och den inleds med vila...
Benen från gårdagens löpning har satt sina spår i benmusklerna. Benen är tunga och ryggen fick ta mycket under löpningen så vilan idag känns väldigt skön.

Det var en trevlig nyårsfest som P och A hade ordnat..god mat och en hel del dricka. Finns några bilder nedan...




onsdag 31 december 2008

Nyårsaftons smäll...GOTT NYTT ÅR!!

Då var det bara några timmar kvar på 2008....här i Sverige!!
Austrailen var det nyrsfirande för flera timmar sig och där fanns det en hel del raketer som firades av, det fanns ett kipp på aftonbbladet där man kunde se fyrverkeriet över opera huset i Sydney, det var inte dåligt!!

Jag skickade själv iväg mig (kl. 10.35) efter det att en raket startat årets Sylvsterlopp, det är en löpning på ca 7 km som går av stapeln vart år i Trelleborg!! Jag deltog för 6:e gången om jag inte minns fel...jag har gjort bättre tider än vad jag gjorde idag, men jag är nöjd med att klara av det på 40min det sa jag att jag skulle göra innan loppet, med tanke på att min rygg inte är den bästa så ger jag mig betyget godkänt!!




Ikväll blir det fest hemma hos Philip så nu ska jag göra mig iordning så att jag är klar i tid, det brukar ofta vara så att jag stressar in i det sista! Jag är en tids optimist så denna gången ska jag vara klar så att inte Hanna behöver vänta på mig!

GOTT NYTT ÅR !!!!

Årets sista träningspass!!

Skulle jobba en kortare idag för att hinna med att shoppa presenter till Hanna, men det blev en längre dag än planerat, så träningen fick jag göra direkt efter jobb!
Hann med att shoppa till H med...hon blev glad och nöjd av sina presenter, presentkort på sexy.se, pengar till sin nya kamera och morgontofflor av ylle...

Jag och M körde årets sista träningspass och det blev Axlar, ca en och en halv timme långt blev det, började ganska så tungt och kom igång bra, fick pump efter att vi kört axelpress med hantlar... fem övningar hann det bli innan kraften var slut och tiden hade runnit iväg, snabbare än väntat. Eftersom vi pratade en del mellan övningarna, blev jag lite kall emellanåt i och med den längre vilan än vad jag är normalt van vid.
Det gjorde dock inget att det blev lång vila, för då kan jag instruera och förklara för M hur man ska utföra övningen på ett så korrekt och effektivt sätt sopm möjligt utan att behöva stressa iväg svaren, hoppas att M tog till sig all information. Nu har jag kört fyra veckor som PT till M och resultat har det blivigt och det syns att M´s kropp tar åt sig av den träning som vi kör...nu ska vi börja kolla på maten med så att det ska bli än bättre...

Så här såg dagens pass ut
Axelpress med hantel 15-12-8-6
Flyes 15-12-8-6
Drag stång fram 15-15-15
Rotatorn med hantel 12-12-10
Lyft hantel fram 10-10-12

Efter passet var det dags för inhandling av Nyårs klädsel, det blev en ny skjorta, slips och byxor...hade två personliga shoppare som hjälpte till med klädvalet (en av butiksdamerna och Benny, på MQ) Tack för hjälpen..
Hur jag kommer att se ut imorgon får Ni se i kommande inlägg...

Nu ska jag lyssna vidare på min sambo och hennes bror när de kör sin träning i form av sång i X-box "Lips"!! Detta var en present som hon fick idag med :)

måndag 29 december 2008

Födelsedagar, Presenter , Smörgåstårta och träning

Julen har precis flygit förbi och Nyårsfirandet kommer runt hörnet, men dessförinnan ska min sambo fylla år imorgon. Vad ska man köpa?? Jag har funderat i flera dagar och nu har jag kommit på vad jag ska köpa :) Hoppas att Hanna blir nöjd med vad hon får...
Det är inte bara H som fyller år utan hennes styvfar och jag fyller år samma dag den 2:a januari så man kan ju hoppas att man får något fint :)

Ikväll har H gjort en smörgåstårta och vilken skönhet det blev, jag tror att den kommer att smaka minst lika bra som den ser ut, synd bara att jag inte får smaka den :( ...för den ska hon ha med sig till jobbet imorgon!!
Man kan ju hoppas att det blir en bit kvar...tror dock inte det :(



Första arbets dagens efter jul ledigheten så det blev sen träning ikväll, normal tränings tid ska man väl säga. Vi var alla (Philip, Maria och jag) med på passet som bara blev en timme långt, vi hann med tre bröst övningar med fyra set på var

Bänkpress 15-10-4-4
Hantelpress, lutande bänk 15-12-8-6
Peck-Deck 15-12-12-8

Båda M och P var på toppen humör så det blev en härlig stämning under passet, kände mig riktigt nöjd nu när vi kunde träna tillsammans och vi pushade varandra lagom mycket!! Efter styrkepasset så väntade ett timmes långt Core pass och Silvia var på riktigt monster humör vilket gick ut över oss deltagre, som blev det tuffaste Core passet jag har varit med på, kommer med all säkerhet att ha duktig träningsvärk imorgon!!!

Nu ska jag bara vänta på att tvätten blir klar så att jag kan se hur mina jeans blev efter det att jag försökt ta bort en oljefläck!!

Bilder....

söndag 28 december 2008

Finns det en superkvinna?

Det blev ett pass med blandat resultat. Började med att köra Triceps och kontakten med baksidan av armen blev bra, fann trycket efter en stund, körde en nästan helt ny övning för min del. Använde mig av dips ställning med viktmagasin. Jag stog på golvet och tryckte ner viktplatan både med ryggen mot och omvänt.
Hittade en bra balans i triceps övningarna så reslutat blev bra! För att bli varm i ryggen så körde jag 5 minuter roddmaskin hann med att komma upp i 2672 meter, varm i ryggen så blev det endast tre övningar innan kraften var slut...

Kom och tänka på ett program jag såg på TV för lite över ett år sedan, det handlade om en SUPERKVINNA vid namn Renata Chlumska!! Det hon har genomfört vad gällande träning och äventyr finns ingen motsats!! Se länken nedan till hennes sida.

http://www.renatachlumska.se/

Imorgon är det en ny vecka, dock inte så lång...blir nog inte lika hård som den som var!!

Vilken morgon...

Vaknade vid 10 när H´s mobil ringde. Tog lite frukost och kollade lite efter Fitness five på nätet och se vad jag hittade, ett klipp från Fitness Five från i somras. Nu spritter det i kroppen och jag ska bara byta om och sedan ner till gymet och köra Triceps (som jag inte orkade igår) och rygg och så blir det en 45 min cardio..
Håll till godo med klippet, se länk nedan :)

http://www.youtube.com/watch?v=gEbde235cPY