lördag 14 mars 2009

Morgon träning!!!

Klockan ringde vid åtta så det var bara att slå på kaffe och sedan ta ett par mackor med ost och tomat och bege sig till gymet, det var mycket lungt när jag kom så jag samspråkade med ett par tidiga motionärer och värmde upp med löpning på motionsbandet med en lutning av 8% , nivå 7,2 på hastigheten, det kändes skönt att få komma igång och det blev 10 minuter innan jag började dagens pass med hantel press och resten var....

Hantelpress, rak bänk 12kg x 20 - 15kg x 15
Bänkpress, Stång (FF gren) 50kg x 12 - 70kg x 10 - 70kg x 8
Cabelcross lågt grepp 15kg x 15 - 16kg x 15 - 18kg
Hantelpress , lutande flyes 12kg x 12 - 15kg x 10 -
Hantelpress, dubbelhand sittande 18kg x 12 - 20kg x 10 - 20kg x 10

Det blev 12 minuter solning, det var nya rör så man var röd som en tomat i ansiktet :) efteråt, det blev ca 15 minuter i basun innan jag begav mig hem för att lägga klart golvet som jag började med förra helgen, det blev mycket VACKERT!!! Trapphuset kommer att bli som nytt när Hanna (Gumman) har målat klart trappen :)

Nu ska vi iväg och äte en god middag hos svärmor och sen blir det FINAL av svenska uttagningen till Eurovision finalen i Moskav i Maj...
Hoppas nu bara att HV71 lyckas vända matchen ligger under med 2-1 efter andra perioden...

Vikten har sin gång...

Fredag kväll och ett ME pass stog för dörren, P hade lite annat för sig så jag tränade själv så det blev ett ca 45 minuter långt pass med en bra mix av övningar..avslutade passet med 20 minuter i bastun och kände mig mycket nöjd med veckans träning så långt..

När jag slappnade av efter passet så var jag mycket seg i kroppen...viktigt att få i sig mycket vätska så att kroppen inte bryter ner muskeluppbyggandet!!
Det behövs så lite för att man ska gå över gränsen och dra på sig något som kan sabotera upplägget..jag håller min plan och vikten har sin gång, sakta och kontrollerat kryper jag närmare och närmare min målvikt som jag satte den 2:a Januari. Målvikten den sista mars är 75kg och idag väger jag 75,6 och har ca två veckor kvar.

Jag känner att styrkan finns där så jag har inte tappat muskelmassa som jag har gjort tidiagre år under min diet. Det är därför jag tänkte prova på att tävla i FF och visa att det går på egen hand lägga upp en träning som kan ge MYCKET bra resultat bara man har kortsiktiga och långskitiga mål med sin träning. Ni som har följt med på hela resa så långt vet vad jah menar med BULT metoden, jag har kommer att presentera en ny ametod / riktare för att bibehålla det som man har uppnåt med att använda BULT!

Nu är det säng dags...ska upp tidigt och köra ett förmiddags pass kl 09.00 imorgon så det kan bli en bra utmaning!!

torsdag 12 mars 2009

Pump och tryck under hela passet...

Då var denna dagen oxå över, känns som om dagarna bara flyger förbi, det är väl så när man har mycket att stå i. :)

Dagens gympass var upplagt för ett Bi / Triceps och vilket pass det blev, det var länge sedan jag orkade med att hålla trycket uppe ett helt arm pass, det blev 6 övningar totalt under ca 1 tim och 15 min..

Biceps curl hantel stående 11kg x 12/12 - 15kg x 10/10 - 20kg x 8/8 - 22,5kg x 6/6 - 11kg x 15/15
Biceps curl i cablecross, stång 5 set med 36kg - med stigande 20kg på vart set
Sittande bicepscurl aksin, enarm 15kg x 8/8 - 15kg x 8/8 - 17,5kg x 8/8
Liggande Tricepspress hantel 11kg x 12 - 15kg x 12 - 15kg x 12
Dips, djupa i-bar 20 x 3 !!! kände mig mycket stark
Tricepspress, dubbelbänk 25kg x 15 - 25kg x 20 - 25kg x 25 + 5 utan vikt

Nu är HV71 på gång nu är det två matcher till SEMI FINAL!!!

onsdag 11 mars 2009

Borta från bloggen...Nya krafter

Har inte bloggat på två dagar, har haft fullt upp och när jag kommit hem på kvällen så har jag somnat i soffan för att sedan bara vakna och ta sig till sängen och somna om...

Man vill ju ha mycket sömn i dessa förskylningstider och så gäller det att få i sig mycket vätska och ordentligt med nyttig mat så att kroppen håller sitt immunförsvar uppe!!
Jag har klarat mig än så länge så det är bara att stå på sig...idag var det vila från träningen, var utbjuden av en leverantör på middag och handbollsmatch...IFK Trelleborg tappade matchen med udda målet mot Ystad IF vilket innebar att det inte blir något slutspel utan kval i slutet av månaden...

Nu ska jga bara plocka bort tvätten från ställningen och sedan krypa ner i sängen och få mina timmar skönhets sömn så att man är laddad för en långa morgon dag med möten och träningen...
Är det någon som är sugen på ett jobb som produktionschef / service tekniker så har vi ett sådant till förfogande.. hör av Er :) kolla in www.sarsys.se så ser Ni mer vad det handlar om...

måndag 9 mars 2009

Teknik och styrka går hand i hand..

Ska hitta en bra mix mellan teknik och styrka för att nå maximal framgång på FF i juni, har redan fått en del tips hur man ska gå till väga för att få bästa möjliga resultat i var gren, jag tror att det gäller att ha en rikitgt bra grund träning och sedan hitta det lilla extra som gör att man får tekniken och styrkan att sitta där, den dagen den tävling för att man ska nå maximalt resultat..

Det är enkelt att skriva (i teorin) hur man ska göra för att få kroppen att se ut som man vill men det är en helt annan sak i praktiken !! :)
Jag har kört olka upplägg nder mina dieter, beroende på vad jag skulle tävla i. Jag har tävlat i Triathlon och Multisport som har mycket kondition och långa/uthålliga muskler och nu har jag lagt om träningen för att få den att fungera för korta explosiva övningar som FF är.

Jag har lagt ribban högt och siktar på att komma till finalen i Tylösand den 11 juli, jag vet att det är ett tufft mål, men jag vet ochså att det vill till ett sådant slutmål ör att man ska lägga i det lilla extar och träna den extar minuten på gymet och i konditions hallen som gör att man kan ta fram det lilla extar som behövs för att knäcka sina motståndare.
det blir två veckor med lit etyngr eträning nu och sedan två/tre veckor teknik i det olika momenten för att sedan ta det sis apå vikten så att jag har den målvikt som jag strävar efter på morgoen den 6 juni när invägningen äger rum :)

Idag körde jag ett bröst pass med P och A vilket inte var det bästa valet eftersom det var mycket folk och trångt kring bröst makinerna. Vi hann med 4 olika övningar med 4 set på var, det kommer med all säkerhet att kännas imorgon..
Var och köpte ett WII på vägen hem så nu blir det tuff fajt på kvällen vem som ska slå vem i det olika grenarna, jag tror att jag kommer att få lite träningsvärk av allt spelande...men roligt är det !!! :)

Timmen är sen och ont om tid..

Jag skulle skiva ett lång inlägg...men det blev ingen tid över så jag kommer att skriva det imorgon...den som vänter på något gott väntar aldrig för länge :)

Nu vecka väntar runt hörnet...

SOV GOTT :)