fredag 14 november 2008

Utbildning för Personlig Tränare

Har haft en liten ledig stund på eftermiddagen och surfade runt för att se om jag kunde hitta lite olika utbildningar för Personliga Tränare. Jaa har hittat ett bra företag som har det som jag söker efter de heter Personal Training School. Jag har blivigt rekommenderad av en kollega i branchen som sa att det har de absolut bästa utbildningarna och de kan man även göra via nätet och göra avhandlinmgar/prov hos certifierad PT instruktör på sin ort!

Jag ska kolla vidare på detta under helgen och se vad jag kan göra för att gå denna utbildning så snart som möjligt....eftersom brinner för min träning och detta är helt klart en MOTIVATIONS BOOST utöver det vanliga!

Klockan börjar närma sig kaffe (14.30) så det är hög tid att ta sig ut i köket!! Bara ett par timmar kvar tills arbetsveckan är över! :)

Regning morgon och extra pass

Fredag och regnet öser ner och blåsten ställer till det lite...en typisk höst dag i södra Sverige...

Slå på datorn och streamar ner Mix Megapols radio med Adam och Gry och genast blev morgonen mycket bättre...fick reda på att min klient vill träna ett pass till denna veckan, det gör en glad och inspirerad när man kan tillföra den träning som personen känner att den behöver!!! :) Vi ska köra ett ben pass idag och det är ju en mycket viktig del av kroppen...har jag en svaghet när det gäller styrketräningen är det att jag inte köra ben lika ofta som övriga muskler i kroppen, men det ska de bli ändring på :)

Femte dagen på Kreatin och jag känner att kroppen börjar ta upp kreatinet på ett bra sätt, magen verkar ha anpassat sig och är tillbaka i normalt läge. Jag använder mig av Star i pulver form.

torsdag 13 november 2008

Dubbelpass och välförtjänad mat...

Kvällens träningen började med att värma upp sig ordentligt som alltid!! Klienten var lite sen men, det gjorde mig inte arg utan vi fick ta den tid vi fick med för att hinna med att köra de 5 bröst övningarna som stog på programmet. Den var klientens 2 styrkepass i min regi och träningsvärken fanns där ( i armarna). Jag lovade att det skulle försvinna till imorgon för då kommer det att kännas rejält i bröst muskeln.

Vi började med att köra 2 övningar på bänk med fria vikter, jag fick lite pushning så att jag la på mer vikt på hantlarna och fick lite hjälp på de tunga seten. Vi körde en ny bröst övning på boll med hantlar, vilket var ritkigt tungt. 3 gånger max med 11kg vikter!! Mycket tyngre än väntat och en bra träning för magen och balansen. De två avslutade övningarna var sittande bröstpress i maskin och Peck-Deck. Jag fick ta i ordentligt för att nå de mål jag satt upp i mitt huvud för att visa min klient att det är möjliogt att få bra tryck i musklena fast man är instruktör :)

Dagens andra pass var Body Combat, med nya koregrafi för min del eftersom det var någon vecka sedan jag var med sist. Jag tyckte att jag lyckades bra med att hänga med i tempot...jag var ensam kille på passet så man kunde ju inte slappa :) 60 minuter Combat var precis vad jag orkade med...

Dagens dubbelpass var ett av del delmål jag satt upp denna veckan! Trycket kom inte riktigt som jag hoppades, men jag var nöjd ändå med dagens träning....bastun fungerade inte så jag blev lite sur...hoppas att den fungerar imorgon...

Middagen bestog av Spagetti med iblandad Cremé Bonjour med tomat och basilika och kyckling med asiatiska grönsaker med gått om kryddor från det Thailändska köket...mums!!! Ett stort glas kall mjölk satte pricken på en perfekt kvälls middag. Man har lärt sig att laga lite extra så att man har till lunchen dagen efter :)



Nu ska jag se lite TV och sedan väntar min sköna säng på mig så att jag får mina sex timmars skönhets sömn... :) Kram på Er alla....

Bamboo Tatto

I våras när jag var i Thailand gjorde jag en Bamboo Tatto. Jag kan verkligen rekommendera Er att göra det!! Det är en härlig samtidigt som det är en lite obehaglig känsla..Jag har gjort andra tatuering tidigare på vanlig vis, men denna är något extra...



Och ett filmklipp....


Sömnen gör under!

Torsdag morgeon och idag är det lite kallare ute....det är så skönt när man får sova ordentligt en hel natt!! Bara en natt som jag har sovigt dåligt denna veckan :)
Antingen var jag uppe för tidigt eller så brukar jag inte lägga märke till den men Månen lyste extra mycket idag...det kan vara ett tecken på att det kommer att bli en underbar dag!!



Intog min daglig dos av C-vitamin...medan datorn startade upp och den var inte så pigg denna morgonen...heller

onsdag 12 november 2008

Förebilder och visioner

Regnet kom lite smått när jag satt mig på cykeln till gymet (City) var rätt uppumpad när jag kom fram kände mig lite stressad för att hinna med att göra samtliga övningar på de 45 minuterna jag hade på mig.

Det var lite folk som tränade så det var inga problem att köra sitt eget tempo. Satte på mig hörlurarna kollade in klockan och började ganska lungt med första övningen, det blev en 5 setare inkl. två uppvärmnings set. Varm i kroppen gav jag mig på en tung övning (Lats drag liggande) la på mer än någonsin tidigare och vips så hade man maxat ut övningen :). Gick upp på ingångs våningen och körde vidare med rodd och ryggresningar.

Simmade på egen bana i ca 35min och hann med 1 km (40 längder). Det avslutade dagens träning...

kroppen känns uttömd på kraft så det var dags att ta sig hem och fixa middag och Laxknytet med purjolök och stekpotatis intog jag samtidigt som jag tittade på Roomservice på 5:an där Jonny och Mattias renoverade ett rum hos Börje Salming...vilka priser han har och vilka framgångar...de ska jag ta med mig till morgondagens träning...Mr. Salmings medaljsamling gör helt enkelt att man måste bara ha honom som förebild...och en vision att man kan lyckas med allt man ger sig in i...hemligheten är att inte ge upp!!

Det blev lite mat över så det kan jag ha till lunch imorgon...mums!!!

Fotografering!!

Jag har bokat preliminärt datum för fotografering av mig efter min deffnings period. Det är en erkänt duktig fotograf i från Trelleborg som ska hjälpa mig att få fram bra bilder.

Nu har jag satt ännu mer press på mig själv att lyckas komma i den bästa formen jag någonsin har varit i...med mycket vilja och gott självförtroende och hjälp från min Sambo så kommer jag med all säkerhet att lyckas!!

Det känns bra att få ytterliggare en målsättings punkt i min (bult effekt) som jag har talat om tidigare. Jag känner mig ännu mer motiverad att träna och göra allt jag kan för bilderna ska ge bra resultat och ge mitt självförtroende en BOOST...självförtroendet är inte på något sätt dåligt, men det kan ju alltid bli bättre.... :)

Artiklen

Har fått en hel del positiva kommentarar på artiklen från tidningen igår (Trelleborgs Allehanda) och även någon som hakat upp sig på vad jag hade sagt och hur det skrevs. All PR är bra PR även om det kan bli feltolkat. Eftersom vi ska anställa en ny Produktionschef på företaget så tyckte jag att det var bra timing på artiklen.

tisdag 11 november 2008

PT och Robinson

Det var en skön eftermiddag på jobbet och kvällen blev inte sämre den...

Körde från jobbet vid 14.30 för att åka hem och göra mig iordning för interjuven för Robinson 2009. Jag var en av de som var kallad till Malmö för interjuv och det gick väl bra, vi får se om jag lyckas ta mig vidare till nästa steg...det avgörs senast den 27 november...jag får nog inte skriva så mycket om det efter det datumet eftersom det med all säkerhet blir tystnadsplikt på allt!.

Körde direkt från Malmö till gymet i Trelleborg, satte min fot innanför gym dörren vid 18.30 och pratade lite med ägarna och byte om för att vara Personlig Tränare till en klient på gymet, det var biceps och Triceps på programmet, vi han med att köra 3 övningar på var muskel, jag tror nog att klienten kommer att känna av träningen vilket är bra, det var ju helt nya övningar som klienten inte gjort tidigare.

Jag hann med att göra ett medel tungt pass tillsammans med med min klient, det var skönt att inte köra för fullt idag, med tanke på att det har blivigt många dagars träning i rad nu.

Ska komma i säng om en stund så det är dags att se till så att allt är klart till imorgon.

Reportage i tidningen (TA)

Kom i säng vid 11 tiden igår och vaknade starx innan klockan nu på morgonen nästan 7 timmars somn, jag känner mig mycket piggare och var första på jobbet och det var ju ett tag sedan man var det!

När man slog upp tidningen (Trelleborgs Allehanda) var där ett reportage om vårt företag om hur vi känner av krisen i flygindustrin och det prikära läget i bil industrin... läs artikeln på länken
http://www.trelleborgsallehanda.se/article/20081111/TRELLEBORG/676714847/1989/&/Tuffare-ar-vantar-Sarsys-i-Trelleborg







Nu ska jag ta en kopp kaffe och börja ta tag i dagens arbets uppgifter...

måndag 10 november 2008

Bra tryck trots dålig sömn

Körde en kollega till flyget vd 06.30, fick ingen bra sömn alls under natten max 3 timmar..

Efter en relativt lugn dag på jobbet så körde man upp till gymet och skulle hinna med att köra axlar innan Core passet, det blev en halvtimme funktionell axel träning på pilates boll! Den funtionella träningen kommer att bli ett kanon kompliment till den råa styrketräningen :) 45 minuter Core med Silvia gjorde att man blev riktigt slut i magen och lagom uppvärm i ryggen för att köra ett medel hårt Ryggpass efteråt! Kom till gymet vid halv fem och lämnde med ett leende på läpparen vid sju tiden...det blev en sväng i Bastun oxå :)

Det blev kyckling med pasta till middag med en stark sås och lite all krydda, det bränner fortfarande lite...härligt med starkmat det sätter fart på förbränningen!



Nya bilder finns på "följ med på resan" sidan länk hittar Ni till höger..
Sammanfattning av veckan som gått samt förändringar i mått och vikt..

Nu väntar ett avsnitt av CSI följt av Boston Tea Party...

Kram på Er:)

Ny vecka nya utmaningar...

Härligt med Måndag!

Denna veckan ska man hinna med mycket på jobb och hemma och därimellan ska jag öka på antalet träningspass och lägga om kosten.

Tjänar en extra hacka på att hänga upp tre stycken flaggor för matkedjan Citygross som öppnar i Trelleborg (750 kr) :) Det var ju lätt förtjänsta pengar så det är bara tacka och ta emot.
Hemma ska jag hinna med att fixa eluttag, trösklar, sladdar för telefon och TV skall sättas fast och kortas och så ska jag laga väggen på de ställen som behövs i biljardrummet! Det ska man väl hinna med innan det blir fredag :)

Endast två man på kontoret denna veckan så det blir nog lite körigt, ska skicka iväg en utrustning till Bulgarien och så ska vi hitta en Produktionsledare för anställning, det är ett jätte jobb att hitta rätt person, sen ska vi sköta det vanlig i versamheten med så denna veckan är redan fullbokad med arbets uppgifter.

Träningen skall inte bli lidande för det utan jag håller mig i fas 1 (gänga 1) även denna veckan.

Cali...

Efter att ha sett det senaste avsnittet av Califonacation så vill man bara se fler och fler avsnitt av den så frispråkiga och frifilmiga serien!!

Det blir dock inte mer tittade idag utan nu är det sängen som väntar för att orka med träningen i veckan så kommer sömnen att bli viktig...fler och längre kardiopass väntar!!

Ska köra en kollega till flyget om 6 timmar så det blir en lagom sovstund nu...om man bara kan somna... :)

söndag 9 november 2008

Bakis träning...

Lördags kvällen blev lugn och vi drack någon grogg och några cider...dock kändes det dagen efter tanken var att jag skulle träna vid 11, men vaknade 10.50 så jag flyttade fram träningen i ett par timmar, det blev ett medinm hårt bröst pass på City gymet föjt av 20 minuter cykling med lagom belastning, var skönt att få ut de som man drack igår..

Belöningen efter träningen blev ett bubbelbad...



Nu ska göra mig iordning för farsdag middag....hoppas att det blir något gott!!!