lördag 8 november 2008

Funktionell träning

Efter några få timmars sömn var man på gymet för utbildning i funktionell träning. Den Personliga Tränaren Michael Pettersson från Feelgood Sport i Malmö var instruktör.

Först lite info och koll på hur vår hållning och balans är för att ha något att utgå ifrån, efter lite korrigeringar så övergick vi till olika funtionella övningar. För att visa att man inte behöver ha tunga vikter för att få fram musklerna gjorde vi olika övningar med lättta vikter, sittande på knä och på fitness boll, för att känna skillanden på samma övning fast utför i olika positioner, vi utförde även övnigar utan vikter fast med stängda ögon för att se hur balansen påverkade vårt utförande. Givetvis blev det svårare att utföra övningar, men det var viktigt att förstå att balansen är grunden till att utföra den funtionella övningarna på rätt sätt. Efter vi genomfört övningar för hela kroppen (många övningar blev det) så gick vi igenom olika stretching varianter för att komma åt hela kroppen. Jag som har problem med icias i vänster benet fick en del strech övningar som jag ska utföra var dag, jag hoppas verkligen att detta ska göra min icias bättre och försvinna.

Vi avslutade dagens utbildning med att gå igenom olika maskiner ute på gymet som man kan utföra på olika sätt fast att vi fått andra instruktioner (från leverantören) hur man ska använda maskinerna på ett korrekt sätt, skillanden kände man omedelbart.

Träninga är färskvara och man behöve hela tiden hålla sig uppdaterad med den senaste tränings metoden för att få sian träning att ge maximala resultat. Dagens utbildning var mycket givande och kommer att förända mitt tänkande vad gällande styrketräning. Man ska ta det bästa av det man lärt sig och och införa detta i sin gen träning för att hitta sin egen maximala effekt.

Körde ett lite enkelt styrkepass efter träningen för att prova på de olika övningarna som vi lärt oss och skillanden var mycket utmärkande på ett positivt sätt.

fredag 7 november 2008

Bra flyt...lättare när man är två

Det är alltid lättare att träna styrka när man är två, Philip var tillbaka från Tyskland så det blev tuff träning med lite pushning från båda håll. Började med rygg och det kändes kanon, lendryggen har satt stopp för hård rygg träning tidigare, men idag så fick man ett bra tryck utan att det gjorde ont!!! :) Magen fick en riktig genomkörning och det kommer att kännas imorgon, men det är ju tanken med att träna att den ska kännas!!!

Var lagom hemma till Idol och där glänste Kevin som vanligt, Desmond Child var lyrisk och det kan ju bara betyda en sak...det hela är avgjort...

Det blir en lugn kväll och ladda för morgondagens funktionella tränings utbildning....

En vanlig fredag morgon

Kom till jobbet och allt kändes som det var under kontroll, tills första telefon samtalet kom och sedan har det bara fortsatt fram till nu....lite folk på kontoret och en Jäv... massa att göra det är ett omöjligt läge, men man har ju en multiförmåga att hinna med allt och utföra fler uppgifter samtidigt!!

Det ser ut som det kommer att hålla i sig hela dagen...

torsdag 6 november 2008

Vilket pass!!!

Det bästa passet denna veckan!!
Körde 30 min kardio följt av ett benpass, det första på ca 3 månader där jag la på ordentligt med vikt. Benen svarade kanon på belastningen!! Avslutade passet med ett lagom tunga axel övningar. Motivationen var på topp. Kommar att äta kreatin för att bygga på massan på kroppen, så att det finns bygga av fr.o.m den 1 januari. :)


Var gänga på bulten motsvarar en fas i mitt träningsprogram. Bulten påminner om styrka, kraft, uthållighet, självsäkerhet. Det är så jag ser på bulten i ett tränings perspektiv. Ju höger upp man kommer i gängorna på bulten ju "tajtare" skall kroppen bli och man ska få fram musklerna på kroppen och uthålligheten i konditionen.

Fas 1:
Förbereda kroppen mentalt på att det kommer att bli förändring i kosten och träningen.

Bult effekten

Jag använder mig av min egna metod som jag kallar för BULT effekten. Jag har skrivigt en del sedan i Måndags och allt det kan man föra in i Bult effekten.
Tänk Er en bult som skall skrivas fast i en mutter när gängorna precis drar så är det början på träningen (resan) och när bulten sitter fast hårt och tjat mot muttern så har man nått sitt mål..

Delmål, faser, planering och mycket mer kan man lägga in i denna metoden så att man hela tiden har koll på hur man tar sig fram emot sin målsättningen.

Hur min BULT effekt ser ut ska jag visa senare idag i en bild.....

Denna metod går att använda i privatlivet, företaget och till mycket mer

onsdag 5 november 2008

Onsdags träning

Kvällens pass var två delat. På väg hem från jobb och tog mig en energi dryck (Sarsys hembrygg) packade väskan och körde ner till City gymet och körde ett tungt arm pass, muskelkontakten var inte lika bra som igår, men ändå tillräcklig! Därefter satte jag med på järnhästen till badhuset för ca 45 minuters simning. Tredje dagen i rad och ingen större känning av några skavanker!

Ska se ett nytt avsnitt av Prison Break...innan man får ta sig till sängen...

Här skulle man gärna vilja vara nu när höst mörkret är här, eller??



Delmål, Faser, förebilder

För att man skall kunna planera och göra ett fungerande träningsprogam (enligt mig) så behöver man ha delmål (korta och långsiktiga), dela upp träningen i faser, jag gör det från F1-F8. Det har fungerat bra för mig att dela upp det på det sättet. Faserna lägger jag upp som delmål fast mer specificerade med mer info. Fas 1-3 brukar jag känna mig fram för att hitta rätt nivå med kosten, träningen och sömnen. När jag hittar en lagom nivå så använder jag av mig en skala på 1-5 för mat, träning och motivation. Det använder jag av i Fas 4-6 för att få ut maiximalt av min träning.

Fas 1-3 blandar jag träningen med styrka, kondition och teknik, för att sedan plocka ut det som passar mig bäst för att få en så fullständig träning som möjligt för att nå det mål som man har satt upp. Fas 4-6 Har jag ett fast tränings och kost program som jag följer till punkt och pricka. Fas 7-8 specialiserar jag mig på att finslipa kroppen på de ställen där det behövs.

Jag kallar min träningsmetod för BULT EFFEKTEN (The Bolt effect), den ska jag förtydliga för Er senare i veckan.

Förändringens dag...

Gårdagens träning har satt sina spår. Har man inte kört ett kardio pass på länge så kommer man definitivt att bli påmind om att man gjorde det både dagen efter och två dagar efter. :) Det är ju det som är tanken att få träna hela kroppen. Kardio passet var HSLM.

Igår instruerade jag ett par stycken på gymet som hade lite frågor om hur man ska träna bröst muskeln, jag gjorde en liten korrigering i deras övningar så att det fick ut maximalt av bröst träningen. De fick ett helt annat svar i muskeln, vilket medförde att det blev en kick för mig att visa att om man gör rätt så tar kroppen upp det på ett annat sätt inte bara i muskeln utan även i kroppens uttryck och beteende.

Tipsen kommer senare under dagen.....

tisdag 4 november 2008

Hygglig träning

Idag blev det ett underbart skönt pass, musklerna svarade på ett bra sätt och en timme bröst träning, 6 övningar gav en härlig kick till HSLM passet direkt efter..

Idag blir det inga tips....men jag lovar att ger Er fler under morgon dagen, jo förresten skaffa Er en förebild hur Ni vill att Er kropp ska se ut...

Jag har en förebild när det gäller hur jag vill att min kropp ska se ut...se nedan..namnet är Mattew McConaughey.



Valet i fokus

I natt så får vi ett nytt överhuvud i välden, valet i USA skall avgöras....och man kommer inte att få mycket sömn även om man vill lite intresserad är man ju fast man har lite dålig koll. Jag kan nog säga att jag har lika bra kolla på det amerikanska valet som jag brukar ha på det svenska...

måndag 3 november 2008

Början på något nytt

Idag börjar sommaren, om man menar träning vill säga! Jag ska under kommande 5 månader gå från otränad till rippad och vältränad kropp. Följ med i resan på www.gogevent.com/Blogg.htm
Det var skönt att sätta igång detta projektet och det är detta som kommer att motiver amig att lyckas nå min målsättning.

Efter en lagom hård dag på jobbet så var det skönt att köra ett gympass, motivationen var bra och passet var intensivt....

För att kunna nå sina mål gäller det att lägga om sina vanor dvs. man ska tänka på vad man stoppar i sig och vad man dricker till att börja med. Kosten och sömnen är två viktiga pelar för att lyckas med sin träning. Vill man nå toppen får man satsa en del, men tro mig det är värt allt när man ser resultatet. Jag har gjort min resa under 4 tidigare år och det finns inget mer motiverande att se att träning och kost forma en kropp som man kan vara MYCKET nöjd med.

När det gäller kosten ska man i första steg skära ner på sina intag, istället för att ta två portioner skall man hålla sig till en så att kroppen minskar suget och på så sätt minskar det och man behöver inte äta lika mycket för att bli lika mätt. När Ni äter ska Ni äta ordentligt och med det menar jag inte en massa mat var gång utan sätta samman lite av allt så att man får en fullständig frukost, lunch, middag. Jag själv brukar inte ha svårt att ha energi trots att jag kan äter väldigt lite på dagarna i veckan. Visst kan man unna sig lite gott på helgen i början, men för att man ska komma i riktig kanon form så får man stegvis dra ner på godsakerna :) Det var dagens tips..