lördag 22 november 2008

Dubbelvinst

När inte kroppen håller för träning få man vila. Slog på TV:en och laddade upp motivationen med att se två segrar i längnskidåknings premiären i Gällivare. Det var på två olika sätt som segrarna kom.
Charlotte Kalla vann med ca 24sekunder!! I interjuven var den en glad och lättsam Charlotte som fick frågan hur hon kände innan start och hon gav svaret, jag älskar att skidor! Det är inte svårare än så att hitta motivation till att genomföra ett lopp och sluta med överlägsen vinst, visst behöver man träna hårt och ladda med bra kost och sömn, med de orden hon sa jag älskar att åka skidor, var ett enkelt och ett sammanfattande svar.

Marcus Hellner vann sitt lopp med 1,4 sekunder och där hamna det om vilja, han sa innan loppet att en topp 10 placering skulle han vara nöjd med och så startade han ju långt tidigare än de seedade konkurrenterna, han hade inga baktider att gå på utan körde rätt mycket på egen hand, han visste att han ledde över de framför, men att kunna explodera och öka hastigheten på sådant sätt som han gör och tar ut sig fullständigt är imponerande.

Eftersom jag inte själv har kunnat träna idag så har jag fått med mig de små orden som betyder mycket för att man ska kunna träna och hålla motivationen uppe. Man ska älska det man gör och det ger en vilja att sätta upp tuffa målsättningar i sin egen träning...

fredag 21 november 2008

Vintern har kommit...

Var bara tvungen att skriva några rader om den lilla snö som kommit. Det är det dag satt lägga rollerbladesen på hyllan till våren.

Fast att man fördrar sol och värme så är det vackert när den första snön kommer...

Eftersom det inte blir någon träning tills nackspärren är totlat borta och enligt kiropraktorn kommer det att ta ett bra tag så för jag fortsätta att utveckla min bult effekt under helgen och komma med lite mer tips om träning och kost (lovar att det blir mer av den varan)

Hoppas att Ni får en trevlig fredag kväll och om Ni inte tittar in här innan måndag så får Ni ha en underbar helg!KRAM KRAM

Träningsvärk och nackspärr

Drog med axeln istället för med bicepsen igår och kände att det högg till i vänster nack muskel. Trodde att det skulle släppa men icke. Så natten har varit en plåga att ta sig ignem för att minsta lilla röresle har gjort sig påmind.
Får försöka att stretcha lite smått under dagen så får vi se hur det känns så att man inte behöver ha nackspärr hela hlegen. I skrivandet stund så är jag väldigt orörlig men ska ringa kiropratorn så snart de öppnar:)

Träningsvärken finns där, dock inte lika myckt som jag trodde att jag skulle ha idag...det kan ju bli lite värre imorgon men då är man ju ledig :)





Det blir dock ingen träningen idag :( måste få ordning på nacken först...

torsdag 20 november 2008

Ultimata konditionspasset!!!

Laddad inför kvällens BODY ATTACK så började det med ett max pass Bi/Tri-ceps med Philip. Något efter halv fem steg man in på gymet med stora träningsväskan och kroppen full av energi och längtan att få genomföra dagens träning.

Efter uppvärmning så gav man sig in i tunneln..för att kunna maxa så går jag in i mig själv och jag kallar det för fokus tunneln, där är jag precis innan jag tar tag i hantlarna och eldar upp mig med mycket syre och ilska för att kunna prestera på topp.

Stående Bi-ceps var första övningen, 4:e och 5:e blev 3 reppare på 27,5kg!!! :) övergick till sittande dubbelfattad bi-ceps maskin set 2 och 3 blev 5 reppare på 55kg avsluade Bi-ceps träningen med sittade kabel drag dubbelarm, pumpade ut de sista i muskeln, underbart att känna den kraft som fanns i muskeln efter bara tre övningar. Triceps övning ett blev liggande hantel press med set 3 på 17,5kg/hantel endast 6 rep så jag gick ner till 15kg/hantel set 4 och pressade upp en 9 rep. Hann med att köra kabel drag i maskin något framåtlutad 3 set första 5 kg 10 rep pch set 2 och 3 6,25kg med 9 reppare. 1tim 15min och armarna var totalt utpumpade...då återtod bara konditionspasset...

BODY ATTACK är det ultimata konditionspasset för hela kroppen och med en instruktör som pushar en så kan man inte få ut mer. 60 minuter men inte mer än 2 minuters vila (totalt) fick en att ta ut sig så mycket att man inte orkade att göra en ända liten minut mer...om jag får välja ett konditions pass så är det utan tvekan BODY ATTACK!!

Skrapade ihoppa lite av vad som fanns i kylen till middag och resultatet blev äggröra med falukorvs och fläskfilebitar med Thai Pride, Chili Garlic Sauce...starkt blev det och mycket gott!!



Kram på Er alla och glöm inte bort att livet är för kort att våga prova på allt!!!

Klippning och Body Attack!!!

Kylan börjar komma och idag var det båda kallt i luften och blåsigt när man skulle till jobbet. Har sovigt riktigt gott i natt och tur är väl det för idag blir det en krävande dag för kroppen!

Ska iväg och klippa mig om en stund hos min brors Sambo (Elin) och sedan ska vi spela lite bordtennis...jag tänkte slinga håret, men det får vara till nästa gång, har ju haft det innan så jag vet hur det ser ut, men jag känner att tiden inte riktigt finns att sitta i frisörstolen i ett par timmar idag....

Efter bordtennisen ska jag ladda inför ett grymt pass bi-ceps och tri-ceps...ska bli jävligt roligt att maxa armaran ikväll!!! Jiiippppiii
Sedan blir det BODY ATTACK med Andreas! Jag har aldrig provat det innan, men enligt rykterna ska det vara enormt krävande pass och det passar mig !!!

Hoppas att Ni får en skön dag så ska jag skriva allt om kvällens träning senare....!!!
KRAM :)

onsdag 19 november 2008

Två blev tre...

Efter gårdagens sms:ande med klienten om träningsvärk och hur kroppen reagerar på lite tuffare tränings så var det dags för att köra ett sam pass med mig och Philip så vi var tre motiverande personer som gav oss in i den underbara världen av träning. Det är alltid nytigtt att träna tillsammans med nya personer och det är än bättre om man är två rutinerade som kan förklara och informera hur övningarn skall utföras m.m.

Passet blev lite längre än vanligt eftersom vi var tre, men med lite mer prat mellan övningarna och extra vila så blev det lika tunga set som igår, skillnaden var ju att det var axlarna som fick sig en rejäl omgång! Vi slutade passet med en dubbelövning på pilatesbollen (flyes och axelpress), som visade att även med lätta vikter blev en mycket tung övning. Den funktionella träningen kommer att tillföra många bra övningar för många som tränar på "mitt" gym om jag får vara med och påverka träningen...

Fick lite förfrågningar (ikväll) om jag håller i privat undervisning för träning och visst gör jag det, så alla som vill komma i kanon form får gärna höra av sig så ska vi tillsammans få ordning på träning och kost, för att visa att förändringen går att genomföra så kan ni följa med på http://www.gogevent.com/Blogg.htm där finns bilder (av mig) och tränings och kost rapporter hur jag har lagt upp min resa till den perfekta kroppen i mitt tycke!

Efter träningen väntade en god middag som min sambo hade lagat Pasta med Pastasås...och det blev glass (chokladsmak) som efterrätt... SMASKENS!!

tisdag 18 november 2008

Packad dag !!!

Efter att jag lämnat jobbet vid fem tiden så var jag tvungen att åka hem för att hämta tränings väskan som jag glömt i trappen :)
Min klient sms:ade och sa att armen var bättre och att svullnaden hade gått ner, skönt att man fick reda på att det inte var någon skada utan bara lite träningsvärk från biceps träningen som ställt till det, dock blev det ingen träning idag med klienten.
Fick pratat lite över telefon så vi kör nytt pass senare i veckan !! :)

Kom upp till gymet stressad av att tiden bara springer iväg...Philip var redan på plats och höll på med uppvärmningen så jag värmade upp innan jag kastade mig in i dagens pass som var RYGG, Latsdrag i maskin (Brett) var första övningen och jag la på 10kg mer än innan och visst gick det bra...5 set med minst 6 rep och pumpen i muskeln gav sig till känna direkt!! Rodd makin med 4 set med 6-10 rep två sista maxade vi maskinen, så nu är det dags att ta fram extra vikter:)

De två avslutande övningarna la vi mest fokus på överdelan av ryggen med att köra dubbeldrag med kable sittande och drag smalt grepp (trekantshantag) ca 55minuters träning i bra tempo gav en riktig genomkörare och stretchingen i bastun kommer att göra gått när man vaknar imorgon med lite härlig träningsvärk...

Blev ett sent inlägg idag...men den som väntar på nått gott....

Efter middagen blev det lite godis, åt inte upp allt själv som tur var...



Kram på Er alla :)

måndag 17 november 2008

Skönt tryck men mindre bra balans

Kvällens träning tillsammans med Philip fungerade till 100%, det blev 4 tuffa bröst övningar på ca 45minuter och en mycket bra tryck i bröst muskeln infanns sig redan efter andra övningen och det blev bara bättre och bättre, skönt att få ett gensvar när man ökar i vikt på hantlarna och lägger på mer massa.
Jag passade på att köra Core för mage och rygg i 45 minuter efter bröst passet vilket gjorde gott. Lite förbräning har jag inlagt, för att bibehålla konditionen så att jag inte får en chock när jag går in i deff-fasen.

Enligt vågen så har jag ökat 0,7 kg sedan förra veckan vilket stämmer bra med att jag ökar i lyftvikten och får större muskler...kan inte fungera bättre än det gör...allt går enligt planerna och fungerar träning som den gör nu så kommer jag att uppfylla min långsiktiga plan som jag har satt till slutet av Mars 2009.

Kvällsmaten blev en halv pizza var som vi fick gratis på pizzerian igår eftersom det var någon som beställt, men inte hämat upp den....



Jag är fortfarande kvar i FAS 2 vilket jag kommer att vara i 2 veckor till. I början av december går jag in i FAS 3 som jag har i 4 veckor fram till Nyår.
Hoppas att Ni får en trevlig kväll min vänner.... :)

Måndag och ny vecka...

Efter 5 dagars intag av Kreatin så känner jag redan skillnad i musklerna. Jag ska nu ta Kreatinet regelbundet i mindre dos var dag även de dagar som jag inte tränar för att kroppen skall uppta kreatinet maximalt, detta ska jag göra i 3 veckor med start idag.

Ska ta det lungt på eftermiddagen idag och spela lite bordtennis med min bror och sen ikväll blir det ett tufft pass tillsammans med Philip uppe på stora anläggningen, det blir 5 tunga övningar för bröstet...och efter det blir det Core i 45 minuter!!

Så blir det mätning, vägning och fotografering ikväll för att se resultaten....

Ha en bra dag min vänner :)

söndag 16 november 2008

Vila och laddning

Lördagens vila från träning gjorde gott och kroppen tog vilan på ett bra sätt så att idag kunde jag träna armarna på ett bra och effektivt sätt, efter en lugn inledning på passet så la jag på mer än någonsin tidigare!!

Jag fick en härlig pump i hela armarna och det ca timmes långa passet avslutades med ett par mjöksyre set :) som kommer att ge morgon dagens träningsvärk gott....

Ny vecka väntar runt hörnet...tar dag för dag så får vi se hur det artar sig...

Nu ska jag lägga mig i rygg läge i soffan och titta på en kanon vild som heter "Into the blue"

Kram på Er alla....