torsdag 4 december 2008

Eftermiddags pass...

Tog mig ledigt på eftermiddagen, har så mycket i huvudet nu med tanke på allt som hänt så jag kände att det var behövligt att få en lugn och skön eftermiddag för mig själv!!!

Gick ca 30min innan jag gled in på City gymet och körde ett bröstpass...körde fem övningar med max set på de två första övningarna och 4 set per övning. Gick ner til 12 rep och 3 set på de 3 övriga övningarna. Det tog ca 1 timme att genomföra passet..fick ett bra tryck i pattarna så gårdagsträningen var bara en svacka...nu blir det ingen träning förrän på Måndag.

Ikväll är jag bjuden på julbord av en leverantör på jobbet. Det är det första för året så det lär bli några stycken till! :) Vi ska se en show som heter Stjärnklart hoppas att den motsvarar de högt ställda förväntningarna som jag har :)
Ska hoppa in i duschen nu och köra mig iordningen för kvällen...

Ge aldrig upp även om det är tungt... KRAM :)

onsdag 3 december 2008

Seg träning och dåliga motivation...

Många runt omkring är dåliga och hostar och är allmänt sega och trötta, jag brukar inte känna av det så mycket i normala fall men denna gången verkar det som om bacillerna har tagit sig igenom barriären...ska bli skönt att vila några dagar från träningen och återhämta kraften i musklena och i övriga kroppen...hoppas att det krassliga försvinner med.

Det blev ett pass på ca 1tim och 20min med Philip, båda var hängiga och träningen blev inte så bra...men det finns ju mindre bra dagar och idag var en sådan!! Vi tränade Bi och Triceps.

Jag brukar inte klaga på på något på gymet, men idag var det BARA ballader som spelades i högtalarna och jag kollade runt på de personer som tränade och 7 av 10 hade egen musik i öronen, det är inte så socialt, men det ger en bra känsla för den egena träningen om man har bra musik, vi som inte hade hörlurar fick lida genom hela passet... jag har sagt till att det inte få vara sådan dålig musik när man är på gymet, det ska vara musik med mycket bas och rock!!

En av tjejerna på gymet frågade mig m jag brukar få regelbunden massage och då kom jag på mig själv att jag inte fått massage på länge, så jag får boka en det inom kort, blir nog i början av nästa vecka. Massage är bra för kroppen så att man få bort alla muskelknutor och får igång blödcirkulationen så att kroppen kan uppta träninen ännu bättre..svaret till H (tjejen) var att jag inte får regelbunden massage :)

Hoppas att Ni får en skön kväll...Kram :)

tisdag 2 december 2008

Regn och Blåst...den skånska vintern

Idag blev vi tre som tränade tillsammans Philip hade med sig A och vi körde axlar i 1 tim 20 min, innan jag var tvungen att ge mig av hemmåt. Lovade att vara hemma till kl 18 och visst var jag det, men det var ju ingen annan hemma nu när jag för en gångs skull var hemma i tid :)
Philip var den som valde ut dagens styrkeövningar och det belv en tung belastning på baksidan av axlarna, det kändes att man hade kört mycket ovandel rygg dagen innan :) Vi hann med att köra 5 övningar och det gav bra pump efter andra övningen som var flyes med naturligt rak arm... Det var trevlig att A var med och träna eftersom det var första gång hon var med så fick vi prova oss fram med vikterna. C avbröt mig mitt i passet och sa till mig att de nya "personal" tröjorna hade kommit! det var Rosa piké med personal på ryggen, så nu kommer ingen att missa mig ute på gymet...ska ta ett antal imorgon innan passet så jag har att byta om med...

Har känning i nacken ikväll igen, kan nog bero på att det har varit en anorlunda start på veckan med rygg o axlar...det är säkert lite träningsvärk som spelar en ett spratt......

Jag lagade middagen och det var väldigt avancerat :) ......det blev bakpotatis med olika tillbehör "kladd" som jag kallar det, jag är ingen mästar kock men blir jag tvingad så kan jag nog få till det, jag var ju kock i det militära inte för att det säger så mycket men men...

Gov gott det ska jag göra om en liten stund när jag avslutat kvällen med att kolla igenom dagens skrivande i de bloggar som jag följer...


måndag 1 december 2008

Bra pass trots ensamheten....

Normalt brukar den udda veckan vara den som jag tränar med Philip, men idag kom han inte ifrån jobbet i tid så jag tog mig för egen maskin igenom ett semi tungt pass där ryggen fick sig en rejäl omgång...

VAr inställd på att hinnamed att köra ryggen på 45 minuter för att hinna med Core passet som började kl. 17. Jag hann med att köra 5 övningar varav en var en dubbelövningen. Trycket kom vid andra övningen som var sittande lats i maskin, härligt :) fortsatte att köra en tung övning med samlt drag grepp innan jag körde rodd, 5 setare med 1o rep på vart sett 85-105-125-145-145, var riktigt nöjd med mig själv att klara av övningen utan större problem... 5 i fem var jag klar och redo för att köra ett tufft Core pass, vi var på sex stycken utövare på passet så Silivia hade bra koll på oss hela tiden, vilket var kanon så att hon kunde korregera om hon såg att man utförde övningarna på ett fel aktigt sätt...

Var hemma vid halv sju och det blev ris med lök och korv till middag...imorgon hoppas jag att Philip kommer så att vi kan köra ett riktigt tungt axelpass!!

Hann med att boka biljetter till Fitness Festivalen så att vi kan se tävlingen på lördagen...ska bli riktigt kul att komma upp till Göteborg och få ännu mer inspiration och motivation till deff perioden....

See you tomorrow...:)

söndag 30 november 2008

Fem ord på vägen och omröstnings resultat!

Söndag kväll och man har haft den behövlig vilan från veckans träning. Imorgon går jag in i en ny fas av min träning. Det är bara 4 veckor kvar till jag ska börja min diet så det gäller att lägga på sig mer massa innan dess!

Omröstningen som jag har i ett par vackor nu slutade med en överlägsen seger för Fitnessboxningen hela 50% av de som röstat har valt det alternativet. Kommer att lägga upp en ny omröstningen i veckan som kommer...vad den handlar om får Ni se då... :)

Jag har fem ord som gör min träning till vad den är, för mig är dessa orden a och o för att få min träningen att fungera till 100%. Här nedan följer en kort förklaring av vart av orden...jagh hoppas att det ska ge Er som läser detta in tanke ställare och en kick i Er träningen

Motivation, det behövs för att man ska orka med den tunga passen när det gör ont i kroppen. Vilja, utan den kommer man inte ens nära det resultat som man har satt upp man kan komma mycket långt med sin träningen men för att kunna ta ut det sista ur vart pass krävs det mycket vilja. Kunskap, för att träningen ska bli utförd på rätt sätt måste man vet hur man ska utföra övningen vare sig det är med maskin, fria vikter eller olika former av kardio pass (Combat, Fitnessboxning m.m), man vill ju inte få skador för att utförande är fel. Positiv, man ska alltid gå in in sin träningen med ett positivt tänkande så att man inte bryter ner sig själv med en massa felaktiga tankar, det är du själv som sätter gränserna vad du kan utföra ingen annan. Karaktär, har man satt upp sin mål så är det du själv som som ska uppfylla dom, det betyder att du får välja mellan olika svåra val, det är du själv som vet vad du måste offra för att nå dit du vill så låt ingen sätta sig på dig och tvinga dig till något du inte vill göra, det finns många som kan påverka dig att göra fel val, det är här din karaktär sätter gränserna.

Dessa fem ord kan du använda i arbets livet och i din vardag med. Dessa ord använder jag mig av dagligen....

Imorgon är det Måndag och en ny härlig tung tränings vecka börjar
Lycka till !!! :)