lördag 29 november 2008

Dag träning....

Igår kväll var det 45 minuter ME (Muti Exerszie) pass, fick bra tryck i triceps och axlar. Rygg, Biceps och Bröst höll normal pump nivå...

Jobbade någar timmar på förmiddagen och stack iväg och spelade bordtennis med min bror i ca 1 timme på Söderslättshallen...hem och byte om till gym kläder, Philip hämtade upp mig och vi körde ner till City gymet för att pumpa upp Biceps och Bröst, det blev 3 övningar på var muskel med 4-5 set per övning...

Tänkte ge mig ut och gå men blev sittande i sóffan...måste ju ladda för kvällen...ska till Malmö och äta på Mongolian Barbeque...ska bli riktigt gå med varierande mat med ett stort urvcal och god och starka såser...
Tog några bilder under dagens pass. Det har gått 4 veckor sedan jag började med att forma kroppen...så det är fortfarande bulkning som gäller..










torsdag 27 november 2008

Seg morgon blev en taggad kväll...

Vaknade upp med lite huvudvärk trots att jag sovigt mer än 6 timmar under natten...kändes som om jag hade kört hårt dagen innan fast att jag tyckte det var en lungt benpass, det är så när man inte tränar dom så ofta...hann nästan med att göra alla punkter jag skrivigt upp att hinna med under arbetsdagen. :)

Stack iväg under eftermiddags fikat och hämtade träningsväskan så att jag kunde jobba lite längre och köra direkt upp till gymet. Min Klient hade sagt ifrån att komma lite senare så jag han med att köra en bi och tri ceps övning innan. Jag kände av min nacke lite innan jag blev varm. Vi körde fyra övningar till för armarna och fick riktigt bra pump!! Lite kort paus och klädbyte så var det dags för cardio i form av Body Combat 60min inkl uppvärmning och stretch gav kroppen en härlig utpumpad känsla så man drog benen efter sig in i omklädningsrummet...och bevis på att passet satte full fart på förbränningen så kunde jag vrida ur tränings linnét som om jag hade stått i duschen ! :)

Hemma vid åtta och fick sms av min sambo att hon blev sen så jag åt schnitzel stekt potatis med bearnaise sås och broccoli..har dock inga batterin i kameran så det blir ingen bild på den goda middagen idag...Ni får själv skaffa en en bild hur det kan se ut...

Imorgon är det fredag och det blir ett ME (Multi Exersize) pass...mer om det får Ni veta imorgon..

KRAM på Er alla!!!

onsdag 26 november 2008

Lång dag..ett lungt Benpass

Flyttade fram träningspasset med ca. 1 timme efter en förlängd dag på jobbet!! Väl uppe på gymet så var det dags för ett Benpass, det andra på lika många veckor, har sagt det innan ben är inte den muskel jag kör mest på gymet, jag får en hel del benträning av de olika kondtionspassen jag kör.

Det är dock skönt att köra ett pass för benen med lite vikter...
Klienten kom samtidigt upp på gymet så vi det rullade på i ett bra tempo...vi hann med 5 övningar och 20 min orbitrek "flyer", det är en skön känsla att få lära ut det man kan om träning när man ser att den person som man ger sin lärdom till tar åt sig och kommer med sina egna genomtänkta frågor för att få sin träning att bli så bra och effektiv som möjligt.

Finns en serie som jag har hängt med i som har gått i tre säsongen i USA, den heter WORKOUT och handlar om ett gym och sportscenter som drivs av Jackie Warner, hon är välkänd och fruktansvärt duktigt PT. Serien handlar om hur Jackie och hennes PT instruktörer, både herrar och damer. Jag har tagit till mig en hel del som har visats i serien och det tillämpar jag in min undervisning för min klienter och medarbetare.
Jackie Warner är sedan många år lesbisk och har instruktörer på sitt gym ochså är det både killar och tjejer dock inte alla, men det ger en skön känsla och härlig inställning till hur det tar hand om sina klienter!!

Länken nedan ger Er en liten insikt i Jackie Warner´s träningsvideo
http://www.youtube.com/watch?v=OXjFruZxk8k

tisdag 25 november 2008

PT pass! Hur ser man cool ut??

Kände mig väldigt motiverad att köra ett PT pass idag!
Hann med att värma upp innan klienten kom upp, men vi tog 10 minuter på cykeln så att vi var riktigt varma i kroppen. Rygg var dagens muskel grupp. körde hela 6 olika övningar med 3-4 set/övning 10-15 rep. Hela ryggen fick sig en bra genomkörare och min klient tyckte att det var ett givande och roligt pass!! Vi hade en kanon stämning genom hela passet med lite snack mellan övningarna och förklaringar var på ryggen de olika övningarna tog. 1tim 15min blev det på gymet, sen avslutade vi passet med att köra 20minuter på "flyern"!
Philip döck upp mitt i passet så jag hjälpte honom med att passa lite när han körde ett par tunga rep hantelpress (bröst).

Under passet diskuterade vi hur man gör för att se cool ut när man tränar, det var en del som gav sin in i samtalsämnet vilket var både roligt och intressant. Jag har tre ord som jag skulle vilja sammanfatta med SKK! Självförtroende, gör en stark och om man visar det så ger det respekt och på så sätt tar man större plats som i sin tur tar oss in på Kunskap har du den kan du utföra övningarna utan att behöva tänka efter hur man ska göra vilket ger en utstrålning till de runt omkring som ser lite upp till dig och ser dig som en förebild och de Kläder som du tränar i måste då vara av den senaste kollektionen och gärna med färgglada färger (damer) och svarta åtsittande (herrar).
Detta fungerar endast om du är vältränad och har ett lockande yttre!!! Någat att tänka på... jag gör det var dag, men det är inte alltid det hjälper!

Kolla in länken nedan så ska Ni få se något riktigt COOLT!!

Middagen bestog av benfri kotlett med potatisgratäng och rotfruktsallad, tack gumman :)



måndag 24 november 2008

Tillbaka där jag hör hemma...

Hem efter jobbet kastade kläder i tvätten och packade träningsväskan (skor och vattenflaska) gick ut i det kalla och blåsiga vintervädret var nere på City gymet på ca 7 minuter och det var en skön känsla att få träna igen!

Dagens pass skulle max vara 1tim och 20min med promenad till och från gymet. Bröst var musklen som skulle få arbeta tufft med lättare vikter och fler rep. utövade 4 övningar med 5 set på var övning och 15-20 rep på vart set. pumpen kom ordentligt efter 3:e setet i första övningen, härligt att kroppen svarade på en gång, vila var bra men fy fan vad det var skönt att få träna. La in lite magövningar mellan bröst seten för att piffa upp det lite extra! Var lite över tiden när jag kom hem, men som väntat så hade Hanna väntat med att sätta på maten :)

Det blev fiskgratäng till middag...MUMS!!!



Kram på Er alla :)

Behandlingen hittade mer...

Kiroprakorn korreigerade nackspärren så det är ok för att träna, men efter en liten mer ingående kontroll av min rygg så hittade han fler saker som bör få lite behandling, så det är bara att fortsätta så att kroppen blir bra. :)


Hann med att få lite lunch innan, det blev den vanliga enkla lunchen, nudlar idag med en stark o god smak av räkor..

Använde mig av min Thailandska nudelskål

Återställning och mjölsyra

Det blev inte så mycket skrivigt i helgen som det var tänkt. Har haft en inspirerande helg trots att det inte har blivigt någon träning. Nacken har satt stopp för träningen och det var nog rätt bra för min kropp med 3 dagars vila. Jag har haft en riskudde som jag värmt i micron som har legat runt nacken för att hålla den varm och mjuk och igår blev det en mycket vramt bad som gav kroppen en härlig uppmjukande känsla. Idag tar vi tag i det igen. Det blev en del skräpmat i helgen vilket inte var så bra med tanke på de rapporter som jag avlägger var Måndag. :)

Jag nämnde att man måste älska sin träning och ha viljan att genomgöra det som man har satt upp, har man det nedskrivigt blir det svårare att inte göra det för då känns det bestämt och planerat. Så innan var nya vecka (Söndag kväll) ska Ni skriva upp vad Ni ska träna de närmaste 7 dagarna! Jag gör en dubbel koll mot mig själv när jag lägger upp min träning och det är först att jag planerar vad jag ska träna och innan passet har jag det klart för mig vilka övningar jag ska göra och sedan när jag utför övningarna skriver jag in det i min "Fitness Dagbok " Den använder jag mig av att se vilka resultat jag gör och på så sätt har jag bra koll!

Idag ska jag köra ett mjöksyrepass för brösten...ser redan fram emot det!

Ska ta lite frukost nu och ladda upp kroppen så att den är väl förberedd till träningen!