torsdag 27 augusti 2009

...kunde inte hålla mig borta från gymet

Efter gårdagens massage och vila från gymet så var det dags att testa och se om det fortfarande gjorde ont i axeln, kände inte så mycket, men det blir vila imorgon igen...

Körde hela passet med väldigt strikta set och med en vikt som var anpassad till att lyftas utan att det skulle påverka min axel för mycket...tycket att jag lyckades ganska bra, men det var lite smärta som kom då och då...man måste lyssna till kroppen så att man inte blir bort en längre tid från träningen.

Det blev bas övningar i form av

Bänkpress 20kg x 20 - 50kg x 10 - 80kg x 6 - 50kg x 10
Hantelpress lutande bänk 20kg x 10 - 27kg x 10 - 27kg x 10 - 20kg x 10
Dubbelpress med hantel sittande 20kg x 12 - 15kg x 10 - 20kg x 10
Cablecross nere - 20kg x 15 - 25kg x 12 - 25kg x 12
Situps raka/långa 50 x 50 x 50
Situps sida H/V 10 x 10 x 10 x 10
Situps kort 100 x 100 x 100

Blev middag i form av pyttipanna med ägg och vitlöksbröd och sen har man sovit på soffan efter en längre cykeltur efter träningen så nu så ak jag lägga mig i sängen och få min skönhets sömn..

onsdag 26 augusti 2009

Halva veckan har passerat....

Onsdag är normalt en ny träningsdag, men inte idag...fick lite känning under början av veckan i min högra axel och det är bara till att vila så istället för att träna så fick jag 45 minuters rygg massage av Anna R en mycket duktigt massös, som jg verkigen rekommenderar för Er som behöver få en ordentlig massage :) Hon hade bra koll och har trycker verkigen till på de rätta ställena :)

Eftersom jag har lite känning av iscias i det högra benet som strålar upp i "skinkorna" eller ballarna som man säger i Skåne så fick jag lite tips hur man kan försöka att få bort de, jag tror dock att det bler fler besök hos naprapat och mer massage så ska jag nog bli bra och få bättre hållning...inte för att den är dålig men jag misshandlar min rygg med att inte sitta rak i ryggen :(

Har delat en "tunna" Vitargo med Philip så ny ska de bli mer tryck och pump i musklerna, när jag blir kry till att träna igen.

Hoppas att man kan träna lite lätt Bröst imorgon, ska prova och se hur det känns. Till helgen är det en "liten" löptävling så jag hoppas att min rygg håller sig hel så att jag kan genomföra loppet... är ju sugen på att springa Broloppet 2010 så det vill till att min rygg fixas tills dess..

Imorgon är det klippning kl. 09.30 så att man slipper pyssla för mycket med året på morgonen och så känner man sig smalare med kort klippt hår, jag gör det i varje fall :)

Tisdagens armpass är inte mycket att skriva om, eftersom jag hade känning och avslutade passet halv vägs...

måndag 24 augusti 2009

Måndag = BEN

Har verkligen kommit in i BEN träningens förlovade land....det är 4:e veckan i rad som jag börjar med ett BEN pass, och visst gör det skillnad, har ökat i vikterna dock inte så mycket och det är precis så jag vill ha det, vill ju inte få stora ben utan bara starka så att de kan hålla upp resten av kroppen på ett bra sätt :)

...och tränar jag ben så för magen oxå sig en rejäl omgång, så även idag...fick nästan lite kramp känsla i mag muskulaturen under de sista övningarna, måste betyda att jag utför övningarn på en korrekt sätt och att jahg behöver träna dom än mer för att få den hållning som behöva för att min rygg ska bli bättre och starkare så att jag slipper det onda :)
Fick slänga i mig lite energi under eftermiddagen, har varit fullt upp på jobbet, det blev Kesa och ett par Kiwi och de gjorde susen...


Nya BODY låg i brevlådan när man kom hem så den ska jag läsa lite i innan jag ska sova... Fick handlat Protein "High Five" idag så ny är en av delarna på plats inför kommande tuffa månader...


Övningarna som jag utförde idag var

Knäböj i Smith maskin
20kg x 20 - 50kg x 15 - 50kg x 15 - 20kg x 15
Enbens Benspark sittande
15kg x 8/8 - 15kg x 8/8 - 15kg x 8/8
Insida
x 3 set
Utsida
x 3 set
Stående vadpress
x 4 set
Sit-ups med raka armar bakom huvudet
30 x 20 x 30
Tvistade situps
15/15 - 15/15 - 15/15
Situps på Pilates boll
30 - 30 - 30
TFF tog en fins skalp efter seger med 4-0 mot Halmstad, första vinsten på 14år med HBK på Vångavallen
När nu ska jag läsa lite i BODY och somna in för natten...ses imorgon :)

Rollerblades är frihet...

Efter Lördagens vila och fest så var jag på benen och "pigg" på ta på mig Rollerbladesen och ge mig ut på en rund, det blev en längre runda än vad jag planerat (2 mil) men det var skönt att känna lite frihet och glassa i solskenet!! Det var tänkt att bli BVB, men det var inga folk på stranden som var sugna på att spela...är väl så att den säsongen är över :( Tog igen mig lite på trädecket efter den långa rundan. Det blev en cykelrunda framåt kvälls kvisten och sen blev det film med Philip och Alle och lite godis med...det är ju sista veckan med "godsaker" nu så jag ska börja trappa ner under veckan så att det inte blir ett tvärt slut...

Ska handla Protein (High Five) efter träningen idag så man har hemma och sen ska jag tömma skåpen med det onyttiga som finns kvar så att man inte ska frestas av det, det är ju inte första gången jag gör det så om jag har min KARAKTÄR som jag brukar kommer det inte att vara några problem... :)

Det ska bli skönt att få köra ett tufft ben pass idag, känner lite träningsvärk sen igår, men det ska inte vara något som kommer att göra sig besvär på dagens pass.

Efter passet ikväll så ska jag upp på Vångavallen och se TFF ta sig an HBK...får hopppas på storpublik, det behövs en extra spelare så att de kan hålla sig före MFF i tabellen.