lördag 20 december 2008

Vila!!!..... :)

Nu har det gått två dagar utan träningen, det känns rätt bra med vila! Julbord med jobb i fredags idag har det varit julklapps handel.
Har ingen jul känsla i år, men lite klappar får man ju köpa ändå...
Jag har fått välja vad jag ska köpa till mig själv i julklapp så det blir ett presentkort på Träningskläder och nya träningsskor. Lika bra att passa på så att man har nya kläder och ett par ordentliga skor nu när man ska köra fler konditionspass..

Hittade en artikel i en Fitness tidning igår som handlade om Crossfit 300, det är en tävling som arrangerades för första gången i Sverige 2008 av Balance gym i Stockholm.
Man ska utföra en rad olika grenar på snabbast möjliga tid. Detta ska jag helt klart delta i 2009!

Återkommer med vilka grenar det innehåller, jag tror att dettak an vara en tävling i min form...

Scientia potentia nostra (Kunskap är vår styrka), något att tänka på..
Imorgon blir det träningen på City, har en fullbokad dag så det är viktigt att man kommer upp i tid..känner mig laddad att träna tidigt för en gångs skull :)

fredag 19 december 2008

Pipparkakor....

En av alla plåtar med "Pippar"kakor...ska bjuda grabbarna på jobbet idag...
Ikväll är det julbord med jobb, vi ska äta traditionellt julbord och se en show som heter "Omogna killar firar jul"..

torsdag 18 december 2008

Sliten kropp med träningsvärk...

Vaknade upp vid 06.30 somande om och vaknade upp starx efter sju. Satte mig på sängkanten och och lyfte upp bröstet och det small i hela ryggraden & ryggen...det gjorde ont men samtidigt så var det skönt att få igång kroppen. Ställde mig upp och jag kände hur träningsvärken fanns där!! Det var ett tag sedan jag hade en sådan morgoen, det gjorde mig glad eftersom då visste jag att veckans tuna träning har gjort gott! :)

Det blev jag och Maria som fick träna tillsmmans, P var upptagen på annat håll. Vi körde ett tufft ryggpass med 5 olika övningar

Latsdrag i maskin 1+4 set 15-15-12-8-6 set
Latsdrag smalt (triangel) handtag 15-12-8-6 set
Rodd 15-12-8-6 set
Kabeldrag övre rygg 15-10-8-6 set tillsamman med
Lats crunch 15-12-12-6

Total träningstid 1,5 timmar...på gymet
Andreas kunde inte hålla i Combaten idag, så Camilla fråga mig om jag kunde ta passet, var inte förbredd så Annette tog det isället, Annette fråga om jag kunde vara med så jag och Maria var med och pushade på under det tuffa konditionspasset som höll på i en timme!! Härligt att få en riktig genom körare...

Nu ska Hanna jag och H´s bror Anders laga Pipparkakor...resultatet ser Ni här...imorgon!!

onsdag 17 december 2008

Muskelminne!!??

Veckans tredje tunga styrkepass var ett faktum och kroppen känner sig helt matt, kraften i kroppen och musklerna är helt slut, jag väntar mig en rejäl träningsvärk imorgon...har kört Bröst, Bi/Triceps och idag Axlar samtliga pass har jag kört tyngre än vad jag någonsin har gjort tidigare. Pumpen idag var inte lika bra som Måndags och Tisdags, kroppen känner snabbt igen vilket upplägg man har och idag var det samma upplägg som de två tidigare passen i veckan vilket var en av anledningarna till att det inte var samma pump. Kroppen kommer ihåg antalet repetioner och hur man kört dom tidigare och när man fortsätter i samma schema/upplägg så anpassar sig kroppen och det är de man kallar för muskelminne!

Jag har tidigare skrivigt om min metod som jag kallar för BULT metoden. Den är indelad i gängor som jag kallar för faser varje fas motsvarar en gänga och BULT metoden har 8 gängor/faser. Jag är nu i fas 3 och den avslutas 31 december. Fas 4 är första fasen i dieten och det är nu allvaret kommer att börja!! Det är det som jag har förberätt mig på med att lägga på massa på kroppen. Nu ska musklerna fortsätta att växa samtidigt som fettet på kroppen ska bort. Fas 4-8 innehåller en hel del cardio tillsammans med styrketräningen.

Både jag och Philip kommer att köra dieten tillsammans så det kommer att bli lättare att pusha varandra att inte sväva iväg. Hanna har varit en mycket stor hjälp tidigare år när jag har dietat med att laga maten och se till att jag inte äter något som kan störa min diet. Jag vet att hon kommer att gör allt för att jag ska nå mina mål även denna gången!!

Kolla in denna länken, Greg Plitt Workout en härlig motivations video!!
http://www.youtube.com/watch?v=00X-A2qzsdM

Nu blir det slappa kväll i soffan och samla kraft, jag kommer nog att somna tidigt ikväll :)

tisdag 16 december 2008

Otroligt tryck i armen....

Träningsvärken fanns där sen gårdagens bröstpass, trodde faktiskt att det skulle kännas mer idag :) Kom en liten stund senare än utsatt tid så...mitt skåp var upptaget som man fick ändra lite på sina vanor..
Camilla (gym ägare) gjorde en snabb visning av den nya digitala reklampelaren som kommer att finns tillgänglig med alla möjlig information fr.o.m januari 2009. Ska ta bild på den imorgon så kommer Ni att förstå vad jag menar, den moderna maskinen kommer med all säkerhet att användas flitigt, det är 11 stycken utvalda plaster i Trelleborg som har fått äran att använda denna.

Som sagt lite sen kom vi igång med passet som varade i hela två timmer totalt. Eftersom det var min kväll så hade jag för dagen min nya "rosa" personal tröja på mig...lite utittad och lite kommentarar fick man under passet gång, så den nya tröjan höll sin funktion genom att man fick alla blickar på sig :)

Vi, tre amigos började med stående biceps curl, med samma upplägg som gårdagen med 15-12-8-6 repetioner och som väntat kom trycket i biceps redan efter det "lätta" första setet och sedan bara öka pumpen efterhand...det är underbart att träna styrka när muskeln tar upp all den kraft som man vill att den ska...vidare till kabeldrag, dubbel i cablecross..började på 50 kg vilket för på tok för lätt så innan de fyra seten var över hade vi maxat ut magasinet (75kg) och ännu en maskin var maxad och det var inte den ända som blev det idag...en övning till på bicepsen och sedan hade vi "bara" triceps kvar..starx över timmen tog det att bli fördig med bickaran vilket var lite för länge...första triceps övning var press stående med v-vinklat handtag...4:e setet som var en "6:a" var det max belastning (50kg) dagens andra övningar där vi maxat ut viktmagasinet, följt av dubbelbänk med viktbelastning på låren och en sista triceps övning bestående av framåt lutande tricepspress med hantel..som blev lite halvdan, mycket folk som ville ha tips och råd så det blev mycket snack, skönt var det för nu var mina armar så slut att man bara ville komma in i omklädsningrummet och få sig en välförtjänad bastun stund..
Nästan 2,5 tim träning idag kommer att sätta sina spår imorgon... Fick mackor i ugn till middag, det var H´s förslag och man var ju inte svår... Hittade en bok på "kontoret" om olika tips hur man gör en smörgåstårta...jag undarar när man får smaka en färdig sådan??


Bilden på middagen har kommit på fel håll...hihihi

Jordskalv....

Musklerna växer så pass mycket så att det gör utslag på Richterskalan 4,5-5 mätte det nu på morgonen och hela Skåne kände av det...
Jag skakade till och H brevid mig var uppe vid fönstret snabbare än blixten, men vi kunde inte se något utöver det vanliga...
Slog på aftonbladet.se och där stog det att det var det största skalvet på över 50 år...det var en cool känsla samtidigt som det var lite kusligt. H var med om ett ordentligt jordskalv på Island för ca 10 år sedan så detta tycke hon var en lite skakning bara :)

måndag 15 december 2008

Pass med bra tryck....

Äntligen Måndag...och en ny härlig tränings vecka framför sig...denna veckan kommer at bestå att mycket tung träning...
Dagens lunch bestod av gårdagens halv kebab rulle som blev över....inte lika gott dagen efter men det gick ner...

Halv fem var det dags för veckans första pass och idag var vi tre glada och motiverade själar som tog gymet i besittning...det var inte så mycket folk så det var ett stort urval av lediga maskiner. Bröst var det som gällde och pumpen i muskeln infann sig en några tunga set, härligt!! Maria och Philip var ochså på hugget så peppningen mellan seten var 100%-ig...det gör att man tar i för allt vad man är värd...jag har ökat en hel del i styrka de senaste veckorna så man kan inte bli mer fokuserad än när man lägger på mer och mer i övningarna och ändå finns det mer att ta ut...denna veckan kommer att bli de absolut bästa och det med råge om det fortsätter på samma sätt som dagens pass!!

Vi avslutade passet med 25 minuter cykling och det rann nog av en hel del under den korta cardion. Jag har tydligen fruktansvärt dålig kondition så det kommer att bli mycket cardio i början av dieten för att få upp pulsen och sätta fart på förbränning..

Maria hade med sig en hel kass med Fitness tidningar, det kommer att bli en trevlig läsning i sängen innan man ska besöka John Blund :)




söndag 14 december 2008

Personalfest med Oasen...

Årets personalfest med gymet blev en rolig och härlig dag och kväll med mycket lek och skratt. Ingen av oss instruktörer hade fått någon "inside" information så när bussen satte av mot Malmö och Utmaningarnas hus så kopplade man in tävlings instikten...
40 celler/rum där man skulle utföra olika övningar/uppdrag för att samla poäng...


Bussen in till Malmö..lite spänning fanns det i luften.


Lite dricka innan tävlingen började.


Andreas, Jag och Christer, Vår fjärde lag medlem Camilla befann sig på annan plats. Vi slutade näst sist, men vi var snyggast och starkast!! :)

Efter vi avslutat uppdragen i cellerna samlades vi igen för del två, eller del "B" som chefen sa.
Maten åt vi hemma hos Christer och Malin "delägare av Oasen" Det var italiensk inspirerad mat...det var en kanon middag och en skön avslutning på den långa dagen.







Det var ju lite annat än träning i dagens inlägg....imorgon väntar en ny vecka av hård träning med Philip och Maria... :)