lördag 17 januari 2009

Ljussken...vad var det som hände...

Hela himlen lyste upp enligt de som såg ljuset...själv tror jag att jag hade somnat på soffan eller så låg jag i jaccuzin efter träningen...somnade där med så jag låg i vattnet i mer än en timme..
Enligt Trelleborgs Allehandas nätbilaga så var det en meteor...kanske blir vi anfallna, det skulle vara på tiden i sådanafall...vi kan ju knappast vara ensamma, eller??

Det verkar som jag tog ut mig helt på det korta men intensiva passet på City idag... tränade ensam så det blev en mix av lite av var, så som de brukar bli när jag tränar på City...luften när i källaren var lite bättre än vanligt så jag körde de flesta övningana där...

Bänkpress 30kg x 25 - 50kg x 20 - 50kg x 20
Sittande flyes 5kg x 20 - 5kg x 20 - 5kg x 20
Biceps curl 12kg x 30 - 12kg x 30 - 12kg x 30
Hantelpress, Lutande 17,5kg x 20 - 22,5kg x 20 - 22,5kg x 20
Sittande enarmdrag "Vingar" 20kg x 15 - 25kg x 15 - 25kg x 20
Dips 20 - 20 - 20
Mixade lite olika magövningar

Hanna har varit och serverat..så jag har haft "Me" tid ikväll..

TA HAND OM ER - LIVET ÄR KORT

fredag 16 januari 2009

Kort kort....

Har fått en hel del kommentarar på bloggen för mitt inlägg igår och de var personer som kom fram på gymet ikväll och sa att jag skulle stå på mig och inte vika ner mig för att folk inte VÅGAR fråga..

Detta blev gjort på dagens pass med Philip och Maria
10 min cykel nivå 7-10 speed 75-85
Kabeldrag i maskin, triangel handtag 75kg x 15 - 95kg x 12 - 125kg x 10 - 125kg x 8 - 125kg x 7
Rodd 145kg x 12 x 3
Latsdrag i maskin 60kg x 12 - 90kg x 8 - 90kg x 8
Latsdrag enarms 26kg x 10 - 28kg x 10 - 28kg x 8 på var arm i varje set

Solade i 20 minuter...somnade efter ca 7 min och hoppade till när ljuset slockande :) Det blev en stund i bastun innan jag begav mig hemmåt och lagade middag. Stekt kyckling med pasta och Thai Wok med Stark Thaisås...fuskade med två skivor vitt rostat bröd!
Mycket kyckling idag eftersom jag hade gårdagens middag med mig på jobb ris och KYCKLING

Hanna hade lekt med en bild från Thailands semestern...vilken bild gillar Ni bäst?? Jag vet vilken jag gillar bäst :)

torsdag 15 januari 2009

Så sabbar man ett träningspass....

Inget skrivande om jobbet idag utan rakt på träningspasset!! När jag kom upp så haffade en av ägarna mig och ville påminna mig om att jag skulle vara mer off på passen och inte träna så intensivt när jag ska vara "hjälptränare" på gymet....detta för att jag tränar och coachar P och M så vågar ingen störa mig, det var tydligen damer som hade klagat så jag var tvungen att lugna mig unden den avsatta tiden Tisdagar/Torsdagar 16.30-18.30 och alltid bära min "personal" tröja...hade ingen sådan tröja på mig idag för ALLA två låg i tvätten...OM jag inte får träna samtidigt som jag är hjälptränare så kommer jag att bli på dåligt humör och det kommer att smitta av sig på personer runt omkring mig och det skapar dålig stämning på gymet...jag föredrar nog att träna under den tid som jag är på gymet...eller vad tycker Ni?? Det är ju inte så att jag är anställd av gymet utan jag ställer upp för att HJÄLPA Oasen att få ett bra ryckte och de kan jag inte ge när man blir påhoppad på detta sättet!!!

Jag får INGEN UTBILDNING, för den kostar för mycket, högtalarna spelar BALLADER var kväll trots att man har sagt till om och om igen, FLOW som vi pratade om blir inte av pga för dåligt intresse från instruktörerna, MASKINERNA har dåligt underhåll och sist men inte minst NYBYGGET blir inte av eftersom kontraktet på befintlig lokal inte går ut förrän om TRE år...

Jag brukar inte ta illa upp, man att få detta nu var väldigt dålig tajming eftersom man är taggad till tusen när man har så bra tränings kompisar som stöttar och pushar en att hålla givande och inspirerande pass tillsammans och så har man ju kort stubin när man går på DIET!!
Så...nu har jag sagt mitt för idag om detta...

Dagens pass såg ut på följande sätt..
Cykling 10 minuter nivå 7 speed 70-75
Biceps curl, stående hantel 11kg x 30 - 15kg x 24 - 20kg x 24 22,5kg x 20 - 25kg x 14
Biceps curl, sittande makin (enarms) 33kg x 12 - 40kg x 9 - 40kg x 8
Biceps curl, stånde stång 32kg x 10 - 32kg x 11 - 32kg x 10
Triceps press, liggande i bänkpress 50kg x 20 - 70kg x 12 - 50kg x 15
Triceps press, ståande i maskin 25kg x 15 - 30 kg x 12

Mat under dagen var..
Frukost - Lätt kesella med tonfisk och ägg
Lunch. Lasagne med sallad och stark Creme Fraise med Chilismak
Middag: Nudlar med kyckling och Stark Sweet Thai sås

Boken (kokboken) som jag tipsa härom dagen är skriven ingen mindre än Mr. Colting även känd som Mr. IRONMAN och mer om den och andra spännande saker ska jag blogga om imorgon...
Nu ska jag kolla på en gammal cult film...Lara Croft - Tomb Raider med Angelina Jolie :)

onsdag 14 januari 2009

Mitt i veckan och vilodag

Halvvägs på jobb veckan och idag var man på jobb redan tio i sju. Hade en del att pyssla med innan Anna, vår "ekonomi" granskare skulle komma och göra vecko genomgången, det är en del som skall fixas nu vid årsavslutet, vi blev klara med det stora och vid två tiden!

Jag hade tagit en vilodag från träningen för att vi skulle ha extra bolags stämma på jobb, för att göra upp ny styrelse m.m. Nu är jag ordförande och VD allt det har man blivigt på mindre än två månader.
Hanna har nyligen köpt en ny kamera och hon är verkligen duktig på att ta bra bilder vad sägs om denna...

tisdag 13 januari 2009

Det där med Robinson...

Tisdag...dagen efter första dagen på veckan och dagen innan lill lördag...
Ville komma upp i tid som jag gjorde igår, men kom in på jobb strax efter halv åtta så det flesta va redan där när jag kom...

Det var några dagar sedan de uttagna till årets Expedition Robinson begav sig till sitt slagfält där de ska tampas om ära och berömmlese i ca 7 veckor..känns som jag blev bestulen på min plats när man såg klippet på aftonbladets hemsida...hur i hela världen kunde jag INTE komma med..hade nog rört till det ordentligt i grytan med det motståndet som man har fått sett!! NÄSTA ÅR om det blir något så finns de inget annat alternativ än att ta en plats!!

Nog snackat om Robinson deltagarena för denan gång, det kommer säkert att bli mer skrivande om de framöver :)

För att låta upprepande så blev det frukost med grovt bröd och banan med ett par koppar kaffe till frukost och sen blev det sallad med Thaisås till lunch..kände att det fanns gått om kraft i kroppen idag, hoppades att jag skulle få ut det på gymet. :)
Skulle börja passet idag klockan halv fem, men kom upp några minuter sent och eftersom vi skulle köra HSLM kl sex så var det bara att ge sig på vikterna..ingen cykling idag alltså..
Bröstpass :) alltid lika roligt att få köra den muskeln!! Hade på mig en ganska så liten "Personal" tröja idag, så jag fick dra lite i den under passet..detta hann vi med jag, P och M

Lutande bänk, hantel 15kg x 15 - 20kg x 15 - 27,5 x 15 - 30kg x 12 - 35kg x 8 - 40kg x 6
Bänkpress 50kg x 15 - 60kg x 12 - 70kg x 8 - 80kg x 6
Peck deck 85kg x 15 - 95kg x 12 - 105kg x 9

In i omklädningsrummet och byta tröja och en i stora salen för ett 60minuters långt pass med koncentration på benen o magen...detta passet kommer jag att få duktig träningsvärk av det känner jag redan nu.

Min kära sambo hade fått en bok av sin arbets kollega som heter "Jag vill ju bara se bra ut naken" KOKBOKEN..där lär man hitta en del bra tips vad man kan stoppa i sig :) Namnet på den får ju än att titta lite närmare och jag hittade följande inlägg som jag tycker var ett bra sätt att avsluta dagens inlägg..
"Styrka är att kunna bryta en chokladkaka i fyra lika stora delar med sina bara händeroch sen bara äta en av de bitarna"

måndag 12 januari 2009

Med vilja kommer framgångarna...

Fick min sömn, ca 6 timmar så jag gick upp vid kvart över sex :) det var ett bra tag sedan jag var uppe så tidigt en Måndags morgon..
Åt en tidigt frukost med grovt bröd och banan och det gjorde gott i min kurrande mage...fick undan en hel del på förmiddagen så när lunchen kom smygande var jag rikitgt hungrig så den var välkommen!!
Det blev sallad med lätt Creame Fraiche (salladen som blev över från Tacon). Det var en hel del så det kommer att räcka till imorgon med..

Kom upp lagom till halv fem, började med cyklng i väntan på at M skulle komma. P skulle träna senare så det blev M och jag som körde ett Axelpass tillsammans.. man märker att det är en hel del nya ansikten på gymet, vissa av dom yrar runt som höns och sliter när de ska lyfta vikterna, men jag orkar inte lägga mig i, eftersom jag inte direkt har betalt för att säga till hur man ska göra så låter jag det vara...men det skulle verkligen vara till hjälp för de nya m det fanns fler PT eller rättare sagt NÅGON PT ute på gymet på kvällarna som kan rätta till de som gör fel..

Har visat mitt intresse, men det finns tydligen inga pengar eller vilja att utbilda fler i dags läget, bara om man kan bekosta utbildningen själv (ca 45.ooo kr) så är det okej att man får ta in nya personer, men då måste man jobba av hyr tiden eller betala en summa till gymet för att man använder deras maskiner...man ordnar fler personer till anläggningen, men man måste ändå betala en del för att få ha sina klienter tränade där...låter det konstigt???

Detta hann jag med idag
Flyes med hantlar 15 x 5 kg - 12 x 12,5 - 12 x 12,5 - 12 x 12,5
Rotatorn, hantel 12 x 12,5 x3 / arm
Axelpress 12,5kg x 12 - 15kg x 12 - 18kg x 12 - 20kg x 12
Drag, dubbelarm ovan huvud 6kg x 12 - 8kg x 12 - 6kg x 12
Drag framsida axel, stång 32kg x 12 x 3
Avslutade med ett par magövningar.

Denise (en tjej på gymet) var på mig för att jag använder ett tillskott som hon tycker är för omotiverat stark för att använda...men jag håller inte riktigt med, men hon skulle hålla ett öga på mig såatt jag inte tappar för mycket och beter mig konstigt på gymet :)

Och så var det rapporteringen av vikt och mått...

VIKT: 83,2 (-2,4)

BRÖST: 104 (-3,5)

MIDJA: 94 (2,5)

STUSS: 104 (-2)

ÖVRE ARM V: 38,5 (-0,5)

ÖVRE ARM H: 37,5 ( +/-0)

LÅR V: 59 (-2,5)

LÅR H: 61 (-1,5)






Det blev nudlar med kyckling och stark Thaisås till middag...det var mycket gott...skulle vilja ha lite mer, men det får räcka med en portion, så kan man få lite kyckling till salladen imorgon till lunch :)

söndag 11 januari 2009

Vila eller inte....

Det var planerat att vi skulle åka till Ikea och shoppa lite under Söndags förmiddagen...det blev en för omväxlings skull en relativt billig nota som vi fick, under femhunda lappen och man fick lära sig att själv scanna sina varor..har säkert funnits ett bra tag även på Ikea, men jag är inte på Ikea så ofta så det var en lite ny upplevelse för mig...trots allt folk som var där så kom vi ut efter ca 2 timmar :) Det blev lite ljus, handdukskrockar till köket och två nya STORA plädar till soffan, skönt att ha när det är lite kyligt ute!! :)

Stannade till McD på vägen hem och det blev två QP utan ost med en stark El Maco krydda, det var det först jag åt för dagen! Inte det bästa på kostcirkeln, men dock inte så onyttigt.

Var lite tveksam om jag skulle träna eller inte...men jag blev för rastlös av att sitta hemma så det blev ett mixat pass på City. Normalt är det lite folk som tränar där, men idag var det tydligen många som hade samma tankar som mig :) blandade om ordentligt i övningarna

Biceps curl, hantel, framåt lutande 10-10-10
Triceps, bakom nacke, Hantel, stående 10-15-10-10
Bänkpress, hantel lutande 20-20-15
Hantel lyft, enarm till rakarm ovan huvud 10-8-8
Hantel lyft, liggande tvåarm bakom huvud 12-12-10
Biceps curl i maskin 12-10-10
Triceps press sittande i maskin 10-10
Bänkpress, stång 20-20-15
Liggande rygg drag, 8-8-8
Dips 10-15-15
Biceps curl med rakt handtag i msukin 10-10-10

Det blev en timme långt pass, det går fortare när an kör själv, la inte på så tunt utan försökte hålla igång förbränningen med lite vila och lagom tunga set!!
det blev ett bad i jacuzzin när jag kom hem, tredje gången på 10 dagar..inte dåligt!!

Det blev räkmackor till middag så man har fått i sig lagom mycket av vad som behövs för att kunna ta sig vidare in till vecka 3 på dieten...
Måtten får Ni imorgon så ska jag få ihoppa lite bilder från träningen med, hoppas att M har med sig kameran...